USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AKP, 2023 Tokat’ının inşasının startını verdi

AKP, 2023 Tokat’ının inşasının startını verdi
12-06-2013 10:35
Google News

AKP Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, ``Yapmış olduğumuz çalışmalarla `Hedef, 2023 Tokat` sloganı ile, 2023 Tokat`ının inşası için hayata geçirilmesinin startını veriyoruz``  dedi.

Eroğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AKP`nin 2002 yılında başlayan hizmet yolculuğunun ülkenin her yerini eserlerle, hizmetlerle donattığını söyledi. 

Tokat`ın daha iyi yerlere gelebilmesi için Milletvekilleri ve toplumun her kesiminden insanlar ile çalışmalar yaptıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

            “AKP teşkilatları olarak bizler Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın; Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin kalkınma stratejilerini planlama ve uygulama sürecini başlattık devam ediyoruz. 2002 yılında başlayan hizmet yolculuğunu bugün ülkemizin her yerini eserlerle, hizmetlerle donatmanın mutluluğunu yaşıyor, ilimizle ilgilide; Hedefimiz Tokat 2023 sloganıyla başlattığımız bu çalışma da ülkemizin 2023 vizyon ve misyonlarının belirlenmesi, hedeflenen projelerin hayata geçirilmesi ile hem bölgesel hem de genel kalkınmanın sağlanması hedeflenmektedir. Böylece bugün yaşadığımız refahtamının 2023 yılında daha zengin daha demokratik ve daha güçlü 2053 ve 2071 Türkiye’sini ve Tokat’ını hep beraber kurma çabasındayız. Bizler bugün; yarınların güçlü zengin modern Türkiye’sini inşa etme gayretindeyiz.

            Son 10,5 yılda başta milletvekillerimiz olmak üzere, tüm teşkilatlarımız bürokratlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, esnafımız ve halkımızla beraber, şehrimizin sosyo-ekonomik gelişimi, halkımızın refah seviyesinin yükselmesi ve geleceğe güvenle bakabilmemiz için pek çok projeyi hayata geçirdik. Tokat’ta çok işler yaptık. Ak Parti olarak; Tokat’ın daha iyi yerlere gelebilmesi için vekillerimizle, Toplumumuzun tüm kademeleri ile beraber yapılan çalışmalara her gün yeni projeler ekleyerek yeni hedefler belirleme ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmalıyız. Bu amaçla il Başkanlığımız olarak, bir yıl önce kurduğumuz “Proje Ekibimizle” yaptığımız çalışmaları artık yeni bir boyuta taşıyoruz. Hedef 2023 Tokat sloganıyla, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımızda elde ettiğimiz sonuçlarla, 2023’ün Tokat’ının inşası için stratejik eylem planının oluşturulması ve hayata geçirilmesinin startını veriyoruz. Bu süreçte Sivil toplum kuruluşlarımıza, Kurum ve kuruluşlarımıza, bürokratlarımıza, üniversitemize ziyaretler yapıp, onlarla beraber geleceğin Tokat’ını inşası mücadelesi içinde olacağız. Bu projelerin tanıtımında en büyük rollerden biriside siz değerli basın mensuplarımıza düşmektedir. Tüm halkımızın bizlere bu süreçte destek olacaklarından da eminiz. Bu bağlamda ilkini Mayıs ayında düzenlemiş olduğumuz “Kent Ekonomileri Formu” ile başlattık ve ilimizin ekonomisini konuştuk, 100 ‘e yakın, Tokat’a dair, Tokat’ımızın ekonomisine dair, iş adamlarımızı, STK larımızı, kanaat önderlerimizi çağırdık ve bu  süreci onlarla başlamıştır.

            İlimizde tarım, tarıma dayalı Sanayi ve Turizm öne çıkan yatırım sektörleridir. Bu sektörlerde gelişimin sağlanması için Arazi Toplulaştırması, Ünye-Akkuş-Niksar bölünmüş yolu, havaalanı başta olmak üzere bazı temel sorunlar, yapılan her toplantıda dile getirilerek bakanlık programlarına alınmaları sağlanmış ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu hizmetlerin tamamlanarak, halkımızın hizmetine sunulmaları hedefliyoruz. Bizler, bu konuların her zaman takipçisi ve ilimize yapılacak tüm hizmetlerin taliplisiyiz.

            Burada asıl soru şu; Tokat’ın gelişiminde mihenk taşı kabul edilen bu konular çözüldükten sonra “Ne Olacak ?” yani her sorun bitecek mi, veya Tokat sorunlarını bitirmiş her anlamda hizmete doymuş bir il mi olacak. İşte bende asıl sorulması gereken sbu ?

            Örneğin;

Arazi toplulaştırması tamamlanıp, bizler sera ve ekim alanlarımızda ne üreteceğimizi, nasıl üreteceğimizi, ürünlerimizi nasıl pazarlayacağımızı, hangi ülkelere ihracat yapacağımızı da planlamalıyız. Bu yöndeki projeleri de hayata geçirmeliyiz

İlimizde, hangi sanayi kuruluşları nerelerde kurulmalı, tarıma dayalı nasıl bir sanayi tesisi işletilmeli, bu sanayi kuruluşları için OSB’lerimiz yeterli mi? Gerekli alt yapı hizmetleri mümkün mü?

Mevcut turizm potansiyelimizi nasıltaya çıkarmalıyız? İlimizde ulaşım sorunu bir yandan çözülürken gelen turistlerin nerede kalacağı,  turistlere ilimizi nasıl ve kimler aracılığı ile tanıtacağımızı ve nasıl bir turizm testilasyonu oluşturacağımızı bu anlamda hangi illerletak çalışmalar yapmamız gerektiğini konuşmalıyız.

Marka değeri taşıyan ürün ve değerlerimizin tescili konusunda neredeyiz? Hangi konuda eksiklerimiz var, neden bizler kendi ürettiğimiz Tokat’ımıza has ürünlerimize coğrafi işareti alamama anlamında, halen logo ve marka alamama anlamında, niye bulunduğumuz noktada eksik durumdayız. Bunları konuşmalı ve adımları STKlarımızla atmalıyız.

Sosyal ve kültürel hayatın gelişimi ve kentlik bilincinin oluşması için neler yapabiliriz.

Türk Gençliği önemlidir. Gençlerimiz nasıl bir Türkiye istiyor, gençlerimizin talepleri nelerdir. Gençliğimizin nasıl bir 2023 Tokat ve 2023 Türkiye hayali nelerdir. Bu hayalin gerçekleşmesinde onların görevleri nelerdir.

Kurumlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve girişimcilerimiz bu süreçte hangi görevleri üstlenecekler,

Üniversitemizin Tokat 2023 vizyonundaki yeri ve konumu ne olmalı ?

Artık bunları konuşmanın, tartışmanın, planlamanın ve hayata geçirmenin zamanı gelmiştir. 2023 yılı geldiğinde Tokat; Tarım, Tarıma Dayalı Sanayi ve Turizmde hala strateji planlamaya çalışan bir şehir değil bugün yaptığı planlarını hayata geçirmiş ve ülkenin ekonomisinde ilk 10 il arasına girmiş bir şehir olmalı hedeflenmektir. 

            Bizler, bugün artık bunları konuşacak ve Tokat’ın 2023 ünü planlama çalışmalarını yapacağız. Biz Ak Parti olarak; ilk adımı, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, bürokratlarımızla, akademisyenlerimizle, gençlerimizle, siyasetçilerimizle, Basın mensuplarımızla ve toplumun her kesiminden Tokat sevdalısı hemşerilerimizle, hep beraber atacağız.

            4000 yıllık tarihiyle, içinde yedi medeniyet barındırmış, yüzyıllarca İpek Yolunun kavşağı olmuş, sayısız evliya, ulema, şair ve devlet adamı çıkartmış bu topraklar, eski ihtişamına sizlerin ve hepimizin gayreti ile 2023 yılında ulaşacaktır. Tokat için fikri olan herkes, bu konuda elini taşın altına koyacak ve Tokat’a yapılacak her projede söz sahibi olacaktır” diye konuştu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42